Belföld

Az összes ablakot berácsozzák a Merényi zárt osztályán

Napok alatt két beteg is meghalt a Merényi Kórház zárt osztályán, de az igazgató szerint mindenben megfeleltek az előírásoknak.

Valóban több rendkívüli eset történt a kórházban.

A fenti idézet Müller Pétertől, a Merényi Gusztáv Kórház orvosigazgatójától származik, aki a Tényeknek nyilatkozott a pszichiátria zárt osztályán történt halálesetekről. A múlt héten egy beteg egy vasráccsal vert agyon egy másikat, három napra rá pedig az ablakon ugrott ki egy beteg.

Azt mondta, két méter magasan eddig is volt rács az ablakokon, de most teljesen berácsozzák őket, ráadásul megerősített személyzettel felügyelik a betegeket.

A hatályos előírásoknak megfelelő számú orvos és ápoló teljesített szolgálatot mindvégig a zárt osztályon. Mi azonban a betegbiztonság fokozása érdekében meg fogjuk erősíteni az ápolói létszámot az osztályon

A zárt osztályra akkor vihetnek valakit, ha veszélyt jelent magára vagy a környezetére. A meghalt férfi családja szerint az áldozat le volt szedálva, eleve kerekesszékben tolták be, mozdulni sem tudott, nem jelentett veszélyt senkire. Az igazgató szerint viszont megalapozott volt az osztályra küldése.

A márciusi ablakból kiugrott beteg ügyében azt mondta, ott sem állapította meg a nyomozás a kórház felelősségét. Akkor a beteg egy szabályosan bezárt helyiség ajtaját tört fel, majd az ottani, nem berácsozott ablakon ugrott ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik