Belföld

Az Együtt elnöke csalódott Hillerben

Szigetvari-Viktor(3)(430x286).jpg (Array)
Szigetvari-Viktor(3)(430x286).jpg (Array)
"Sajnos, az elmúlt napok ellenzéki rossz érzése tegnap este tovább erősödött bennem" - írta Facebook oldalán.

Szigetvári Viktor arra reagált, hogy Hiller István, az Országgyűlés alelnöke Orbán Viktor kerítésének támogatójává lett.

Már az MSZP pozitív semlegessége is gyáva dolog volt menekültügyben, de az új, pozitív támogatás a teljes önfeladást jelenti.

Hiller István szerint jelenleg nincs jobb megoldás a kerítésnél. „Csak már mondjon valaki ennél jobbat!”

Az Együtt elnöke szerint a kerítésnél csak jobb megoldás van.

Az etnicista, nemzeti önzésbe bugyolált fideszes gyávaság embertelen, és nem szolgálja a magyar társadalom biztonságát sem. Az nem megoldás, hogy máshova szorítjuk a menekülőket, mert így csak áttoljuk a problémát, ami nem múlik el. Ha mindenki így járna el, akkor pedig csak emberhalál lenne a következmény.

Az Együtt menekültügyben a konzervatív német kancellár által képviselt józan középutat támogatja, mert az biztonságot teremt és emberséges megoldást jelent.

Angela Merkel minden gyáva politikussal szemben ezt képviseli, sajnos most hagyják őt magára az Európai Unió új, kelet-európai tagállamai. És épp most hagyta magára őt az MSZP is. Az EU sokat hibázott menekültügyben, de még többet hibáztak az EU önző tagállamai, mert akadályozták a Merkel–Juncker páros józan és reális megoldási javaslatait.

Szigetvári Viktor szerint a magyar kormányfő Putyin kottájából énekel, és erőlteti az EU szétverésének politikáját.

Most ebbe a sorba állt be a szocialista Hiller István. Pedig ő még van annyira művelt is, hogy csak tudatosan képes ekkora pálfordulásra.

Az emberek új ellenzéket akarnak 2018-ra. Ehhez mindenkinek változnia kell, de ez nem jelentheti azt, hogy a DK már az egykulcsos adót, az MSZP meg az embertelen orbáni kerítést támogatja. Az Együtt ugyanúgy, ugyanazokkal nem lép újra szövetségre, végképp nem, ha még tovább rontanak is magukon. Az Együtt nem lesz senkinek a társa a tévelygésben, akkor inkább bátran lép tovább az önálló politika útján – írta Szigetvári Viktor.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik