Belföld

Bróker Marcsika után Bróker József is felbukkant

Karcagi "kolléganőjéhez" hasonlóan ő is komoly pénzeket csalt ki a jóhiszemű emberekből.

Százmilliókat csalhatott ki egy „Bróker” Józsi néven hírhedté vált szolnoki férfi – írja a szoljon.hu. A helyi hírportált elkeseredett olvasók keresték fel, mert csak a nyilvánosság erejében bíznak. Többen már tönkrementek, mások még reménykednek. Az egyik károsult azért bízta „Bróker” Józsira spórolt pénzét, hogy abból fizesse lánya külföldi taníttatását. 23 millió forintot egy szerződés ellenében adott át. Nem ő volt az egyedüli áldozat, volt olyan, aki még többet bukott. Ezért hoztak létre egy közösségi oldalon egy zárt csoportot, ahol a károsultak napi szinten beszélnek, tartják egymásban a lelket. A rendőrségi feljelentés után jelenleg a fejleményeket várják.

„Bróker” Józsi mindenkinek azt ígérte, hogy megforgatja a pénzt, ám tavaly nyár óta már egyáltalán nem érték el. A csaló állítólag jelenleg külföldön tartózkodik. A történet egyik legnagyobb vesztese egy tiszatenyői asszony, aki jelenleg három gyermeket nevel, és bármelyik nap elárverezhetik a házát a feje fölül. A rendőrség csalás miatt nyomoz a 39 éves szolnoki férfi ellen. Eddig csaknem egy tucat sértettet hallgattak ki, a további sértettek felkutatása jelenleg is folyamatban van. A nyomozás érdekeire hivatkozva több információt jelenleg nem adnak.

A rendőrségtől korábban a Kun-Mediátor károsultak ügyvédje azt kérte, hogy indítsa el a vagyonosodási vizsgálatot az adóhatóságnál Bróker Marcsika családtagjainál is. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a családtagok a Kun-Mediátor csalássorozatából tettek szert vagyonukra, az zárolható lesz, később bevonhatóak a kártérítési eljárásba.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik