Belföld

Gyerekeket, tiniket vett és drogozott be a Pest megyei bűnbanda

A lányokat prostituáltként dolgoztatták, egyiküket a saját apja adta el. A rendőrség lezárta a nyomozást, összesen nyolc emberrel szemben javasolnak vádemelést.

Gyermekprostitúció kihasználása bűntett, kerítés bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, testi sértés bűntett, szexuális erőszak bűntett és kitartottság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja -„csupán” ennyi van a rovásán a rendőrség szerint annak a bűnbandának – egy 47 éves férfinak és hét társának – amelynek tagjai ügyében a rendőrség most lezárta a nyomozást.

Saját kislányát adta el – kétszer

A jelenlegi adatok szerint egy férfi 2010 nyarán saját kislányát adta el egy ráckevei embernek. A gyerek nem érezte ott jól magát, hazaszökött, de nem maradhatott sokáig, szülője ugyanis ismét eladta, ezúttal a már fent említett 47 éves futtatónak. A kislánynak ettől kezdve prostituáltként kellett dolgoznia.

A nyomozás alatt kiderült, hogy nem ő volt az egyetlen, akit a férfi megvásárolt. Fiatal áldozatait Budapest és Ócsa között dolgoztatta, a keresett pénzt pedig elvette és a saját, illetve társai megélhetésére fordította azt. Volt olyan gyermek is köztük, akit bekábítószereztek és bántalmaztak.

Verték, bedrogozták

Az egyik lány néhány hónap elteltével megszökött egy szintén prostituáltakat futtató férfival, de ezután sem lett könnyebb az élete, továbbra is abból kellett élnie, hogy a testét árulja, ráadásul többször megverték. A fiatalnak végül egyik kuncsaftja segített.

A fiatalkorú gyanúsítottak egyike a rendelkezésre álló adatok szerint 2013 június és 2014 június közötti időszakban Pest megyében dolgoztatott prostituáltként egy kiskorú lányt, a keresetét pedig az utolsó fillérig zsebre vágta.

Egy rács mögött, a többi szabadon

A 47 éves férfit tavaly októberben fogták el. Azóta is előzetes letartóztatásban van, társai azonban szabadlábon védekezhetnek. Az ügy iratai már az illetékes ügyészségen vannak – derült ki a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki  tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik