Belföld

Csúnyán kipakolt egy gyáli telephelyet a tolvajtrió – Videóval

Lába kelt többek között kávéautomatáknak, hűtőknek, ételnek és italnak.  A kár több millió forint. Az egyik gyanúsítottról kiderült, hogy a cég alkalmazottja.

Lopás miatt indítottak eljárást a dabasi rendőrök egy 24 éves fiatal és két társa – egy 31 és egy 34 éves férfi – ellen, akik a gyanú szerint kipakoltak egy gyáli telephelyet még október közepén. Pechjük volt, szép sorban lebuktak mind.

Az egyik gyanúsított az érintett Kft. alkalmazottja, így a saját mágneskártyájával jutott be a cég bemutató központjába, ahol felkapott két másik belépőt – egy VIP és egy vendégkártyát – majd „véletlenül” elfelejtette bekapcsolni a riasztót. Innentől nem nehéz kitalálni: elment, és találkozott társaival, akik akcióba lendültek.

Cinkosai könnyedén bejutottak az épületbe, majd összeszedtek mindent, amit tudtak: egy LCD monitort, három laptopot, három nyomtatót, a beléptető rendszer központi egységét, két kávéautomatát, két hűtőgépet, valamint további műszaki- és elektronikai cikkeket, illetve különféle élelmiszereket és több karton üdítőt. A lopással okozott kár meghaladja a 7 millió forintot. Miután végeztek, társuk visszatette a kártyákat oda, ahonnan elvette.

A lebukás nem váratott sokáig magára: a cég 24 éves alkalmazottját már másnap elkapták. Egyik segítője szerdán feladta magát, míg a harmadikra csütörtökön csaptak le az egyenruhások.

Olvasói sztorik