Belföld

Tévedésből bilincseltek a készenléti rendőrök a fóti benzinkúton

Látványos és összehangolt rendőri akció zajlott Fót egyik benzinkútjánál hétfőn. Pillanatok alatt tucatnyi egyenruhás lepte el a helyszínt, többeket elfogtak. Az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte a Borssal, hogy a Készenléti Rendőrség emberei egy hamis svájci rendszámú autót szúrtak ki, ami az M2-es felé haladt. Kiderült, hogy lopott. Az utasokra húsz perccel később, a benzinkúton csaptak le.

A tévedésből megbilincselt férfi a Facebookon osztotta meg történetét. A közelben dolgozik, és a kút boltjába szeretett volna bemenni, de közben egy barátja hívta telefonon, amikor feltűntek a rendőrautók.  „Az autókból kipattanva, fegyverüket rám szegezve rohantak felém, és ordítottak, hogy dobjam el a telefont, és feküdjek le a földre” – állítja. Elmondása szerint az egyik egyenruhás ekkor úgy terítette le a földre, ahogy az amerikaifocisták szokták az ellenfeleiket. Bilincsbe verték, megmotozták. Kisvártatva egy nyomozó kezdte el kérdezgetni, hogy mi köze a fekete svájci rendszámos BMW-hez, de ő nem tudta miről van szó.

Pár perc múlva kiderült, hogy fatális véletlenről és félreértésről van szó: Szabolcs vezetékneve ugyanis megegyezett az elfogott személyével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik