Belföld

Kútba lökte ismerősét Bekölcén, és hagyta meghalni – Kilenc évet kapott

Kilenc év börtönt kapott az a férfi, aki tavaly februárban kútba lökte ismerősét Bekölcén. Az ügyben kedden született döntés az Egri Törvényszéken, a támadót emberölésben találták bűnösnek.

Az ítélet szerint a férfi 2014 februárjában együtt italozott két ismerősével bekölcei otthonában. Délutánra már mindhárman részegek voltak, közte és áldozata között pedig szóváltás alakult ki egy állítólagos tartozás miatt. A vádlott a pénzét követelte, majd kiment ismerősével az udvarra, ahol sértegetni kezdte őt.

Már a kerítésnél álltak, amikor kétszer meglökte ellenfelét, aki belezuhant az udvaron lévő perem nélküli kútba. A férfi nem segített ismerősének, egyszerűen bement a házba. Az áldozat csaknem 4 és fél métert zuhant, majd megfulladt. Támadója a következő napokban különféle hulladékokkal, alkatrészekkel és tárgyakkal – például hűtővel és televízióval – dobálta tele a kutat.

A holttestet március elején találták meg, a férfit még aznap gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, ám a vádlott és védője – eltérő jogi minősítés és a büntetés enyhítéséért – fellebbezett, így az ítélet nem jogerős – tájékoztatott az Egri Törvényszék szerdán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik