Belföld

Lecsukták a szegedi horrorbaleset okozóját, de nem nyugszik bele

A sofőr a gyanú szerint részegen, bedrogozva vezette az utasokkal teli kocsit, amelyben egy gyermek is ült. Egy 17 éves kamasz meghalt, többen megsérültek. Most kiderült: 160-nal száguldhatott.

Elrendelte a Szegedi Járásbíróság kedden annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit szombat éjjel vettek őrizetbe a rendőrök a Szegeden történt baleset kapcsán. Halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette – ezzel gyanúsítják az autóst, aki a döntés szerint november 27-ig lesz rács mögött. A végzés azonban nem jogerős, a sofőr ugyanis fellebbezett, házi őrizetbe szeretne kerülni.

Egy gyerek ült az áldozat ölében

Mint ismert, a tragikus baleset szombat este történt a Dorozsmai úton. A rendőrség korábban arról tájékoztatott, a kocsi – a vasúti átjárót elhagyva – elvesztette uralmát járműve felett, padkának ütközött majd áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol átszakította egy családi ház kerítését és az oldalára borult. Egy 17 éves tinédzser a helyszínen meghalt, négyen pedig kórházba kerültek, a 36 éves férfi, valamint három – egy 16, egy 18 és egy 21 éves – fiú. Hogy volt egy hatodik utas is, később derült csak ki, az áldozat ölében ugyanis egy 14 éves gyerek utazott, aki a történtek után elfutott a helyszínről.

A gyanú szerint a sofőr ivott és drogot is fogyasztott, így vezetett.

A kocsiból ennyi maradt:

160 per órával száguldhatott

A Szegedi Törvényszék kedden újabb részleteket közölt, eszerint a sofőr körülbelül 160 kilométer per órával száguldhatott a borult, párás időben. Még akkor is nagyon gyorsan ment, amikor a jármű kisodródott. Az autó a két kerekén csúszva került át a szemközti sávba, és először egy fának csapódott, majd átszakította a már említett ház kerítését. A balesetnek – az áldozaton túl – négy sérültje van, ketten súlyos állapotban kerültek kórházba.

A bíróság szerint azért volt szükséges az előzetes letartóztatás elrendelése, mert van rá esély,  hogy a férfi – tartva a következményektől – megszökne vagy elrejtőzne. Ezenkívül büntetett előéletű, jelenleg is eljárás folyik ellene, vagyis nem kizárt, hogy újabb bűncselekményt követne el.

Olvasói sztorik