Belföld

Háromszázezer csúszott a NAV-os zsebébe, bíróságon kötött ki

Gyorsított eljárásban állt bíróság elé a Nemzeti Adó-és Vámhivatal egyik igazgatóságának ellátási és üzemeltetési főreferense. Vesztegetés miatt kellett felelnie, tárgyalását előzetes letartóztatásban várta.

A Somogy Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint a vádlott munkaköri feladatát képezte az igazgatóságon folyó kisebb beruházással kapcsolatos ügyek intézése, az ezzel kapcsolatos igények összegyűjtése, a döntéshozatal befolyásolására azonban hatásköre nem volt. A védelmi szolgálat tárgyaló tisztje azzal kereste meg, hogy kedvező épületfelújítási munkához szeretne jutni a NAV-nál.

A főreferens előbb telefonon, majd a siófoki TESCO egyik éttermében 300 ezer forintot kért azért, hogy közreműködjön a megrendelés lebonyolításában. Akkor csaptak le rá, amikor átvette az összeget.

A NAV-os egy év hét hónap, végrehajtásban négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, valamint 100 ezer forint bírságot is kiszabtak rá. Ő tudomásul vette az ítéletet, ám az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik