Belföld

Döbbenten nézték a NAV-osok, mit rejtett az árnyékszék Fehérgyarmaton

Döbbenet, mit rejtett az árnyékszék. Ezzel a címmel adott ki közleményt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amiben legújabb akciójukról számoltak be. Változtatás nélkül közöljük. Íme:

A NAV pénzügyőrei egy fehérgyarmati ingatlan előtt gyanúsan viselkedő emberekre lettek figyelmesek, ezért igazoltatták őket. A körülményekre tekintettel a ház ellenőrzése mellett döntöttek, így átvizsgálták az ingatlant és annak udvarát. Az egyik szobában lévő szekrényben, valamint – a pénzügyőrök legnagyobb megdöbbenésére – a ház mögötti kerti WC-ben összesen 1129 doboz ukrán eredetű, magyar adójegy nélküli csempészcigarettát találtak.

A pénzügyőrök az 1,1 millió forint értékű cigarettát lefoglalták, az elkövető ellen orgazdaság gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Az illegálisan bejutatott dohánytermékeket depókban gyűjtik. A NAV pénzügyőrei találtak már cigarettát földben elásva, szénporban, baromfiudvarban elrejtve is. Az így összegyűjtött dohányterméket ezután az elkövetők továbbszállítják az ország más részeibe valamint az Európai Unió más tagállamaiba, ahol aluljárókban, piacokon, közlekedési csomópontokban próbálják értékesíteni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal idén már 14 ezer esetben összesen 40 millió szál cigarettát foglalt le.

NAV döbbenet

Ajánlott videó

Olvasói sztorik