Belföld

Közeleg a nagy eső. De ez most tényleg nagy lesz

manila esőzések (Array)
manila esőzések (Array)
Elő a gumicsizmákkal, csónakokkal, kajakokkal, sajkákkal, jön a sok milliméter csapadék, a hegyekben meg némi hó. Szombatig még kiélvezhetjük a szimpla borongós őszt.

Felkészülhet a vízügy, annyi esőt fog kapni a Kárpát-medence, ami még csapadékból is sok. Legalábbis erre utalnak az előrejelzések. De most péntek van, bár kissé borongós péntek, úgyhogy egy vidám nóta után nézzük meg, mi vár ránk ma!

A legfontosabb hír minden októberben nyaralónak, hogy a Balaton 15 fokos, némi kitartással úszni lehet benne. A tó környékén, ahogy gyakorlatilag az egész országban várható eső, egyedül Pécs környékén bukkanhat fel a nap. Lesz köd is reggelre, 7-13 fok várható ekkor, ez 12-18 fokra melegedhet – jósol az Időkép.

A szombat lemásolja a pénteket, borongós, szemerkélős idő lesz, 12-19 fokkal, aztán estétől nyugatra megérkezik az a mediterrán ciklon, ami ha hidegebb lenne, vastag hótakaróval fedné be az országot. Akár 50 milliméter eső is eshet vasárnap és hétfőn, és beszakadnak a hőmérsékletek, sok helyen 10 fok sem lesz. A magasabb hegyekben az első hópihék is megjelenhetnek.

Ami még kiemelten fontos pármillió embernek, hogy most már kijelenthető: véget ért a durva, pollenes allergiaszezon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik