Belföld

Hétfőn megérkezhet az első hó

A Soproni-hegységben és az Északi-középhegység csúcsain havas eső, hó jöhet hétfőn.

A hétvégén egy délről érkező mediterrán ciklon alakítja majd időjárásunkat, emiatt vasárnap országos esőre és jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás, de szombat napközben is előfordulhat elszórtan kisebb eső, zápor. A hőmérséklet vasárnapra jelentősen, nagyjából 6 fokkal visszaesik, de hétfőn már az ország legnagyobb részén 10 fok alatt marad a csúcshőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szombaton alapvetően borult időre számíthatunk, inkább csak az északkeleti tájakon süthet ki rövidebb időre a nap. A nap első felében az ország északi felén elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor, majd estétől, késő estétől a déli területeken egyre többfelé ered el az eső. A szél még nem lesz jelentős, csak időnként élénkülhet meg az északkeleti szél.

Vasárnap azonban hosszabb-rövidebb szünetekkel ugyan, de országszerte esni fog az eső, jelentős mennyiségű csapadék nagy területen hullhat, a legtöbb esőre az Alföldön számíthatunk. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, sőt keleten egy-egy viharos széllökés is lehet.

Hétfőn a Dunántúl északi felén és a Dunától keletre továbbra is esni fog, sőt kis valószínűséggel a Soproni-hegységben és az Északi-középhegység magasabban fekvő részein átmenetileg havas eső, esetleg hó is eshet, ugyanakkor délnyugaton és nyugaton már megszűnik a csapadék, és a felhőzet is felszakadozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik