Belföld

Már nem nyomoznak a Hajdú-Bét ügyében

liba(2)(960x640).jpg (Array)
liba(2)(960x640).jpg (Array)
Nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése.

Az ügyészség a nyomozás folytatásától sem várt eredmény – tudta meg a Magyar Nemzet. A Kecskeméti Járási Ügyészség az egykori Hajdú-Bét Rt. ügyében azt a nyomozást zárta le, amely tavaly márciusban indult újra, és amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) kellett lefolytatnia.

Magyarország egyik legnagyobb baromfi-feldolgozójának 2004-es csődje miatt először 2006-ban indult nyomozás, csődbűntett gyanúja miatt egy hitelező feljelentése alapján. Az eljárást egy évvel később megszüntették, de tavaly adatok merültek fel arra vonatkozóan, hogy a cég felszámolásakor a Hajdú-Bét árukészletének egy részét kivonták a vagyonból. Bár az adóhivatal az elmúlt egyéves nyomozása során lefoglalta a baromfi-feldolgozó fellelhető könyvelési iratait, valamint tanúkihallgatásokat, és házkutatásokat is tartott, nem tudta megállapítani bűncselekmény elkövetését.

A Hajdú-Bét ügye a tavalyi országgyűlési választások előtti kampányban, 2013 nyarán került elő. Ekkor a kormány úgy döntött, kártalanítják a baromfitenyésztőket, akik a Hajdú-Bét Rt. csődjénél jártak pórul.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik