Belföld

Elmegyógyintézetben marad a budapesti idősek otthonában gyilkoló ápoló

Egy nőt megfojtott, de másokkal is végzett volna a téveszmékkel küzdő férfi. Összesen 10-12 gyilkosságot tervezett.

Továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben marad az az ápoló, aki augusztusban a Kamaraerdei Idősek Otthonában ölt meg egy idős nőt – írja a Velvet.  A 33 éves férfi egy párnával fojtotta meg az asszonyt és valószínűleg ki sem derült volna a gyilkosság, ha nem egy pszichiáternél köt ki. A gyanúsított állítása szerint ugyanis egyre betegesebb gondolatok foglalkoztatták, ezért az interneten kinézett egy szakembert, akinek később téveszméiről és a gyilkosságról is beszélt. Végül az orvos szólt a rendőrségnek.

A 33 éves ápoló állítólag Istennek képzelte magát, és azt vallotta, még 10-12 embert akart megölni. “Védencem előzetes letartóztatását három hónapra meghosszabbították, amit továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell letöltenie” – mondta a lapnak Finta Eszter, a férfi ügyvédje. Az ápoló már korábban is állt pszichiátriai kezelés alatt.

Információik szerint még nem készült el az az igazságügyi szakértői vélemény, amelyből kiderülhetne, hogy az ápoló szenved-e bármilyen pszichés betegségben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik