Belföld

Apa és lánya ölt Berentén – Bekeményített a bíró

A brutális páros áprilisban még 9 illetve 18 évet kapott, ám most, másodfokon súlyosabb büntetést "zsebeltek be". Egyiküket életfogytiglannal sújtották.

Megváltoztatta a Debreceni Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet a 2011-es berentei gyilkosság ügyében szerdán. Az elsőrendű vádlott 12 év fegyházat kapott, a másodrendű azonban ennél jóval hosszabb időt tölt majd rács mögött: életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték. Ő leghamarabb 30 év múlva szabadulhat feltételesenA bíró szerint a támadók – mint korábban írtuk, apa és lánya – az áldozatnak komoly, az átlagost meghaladó szenvedést okoztak.

A férfi halálra verte, lánya feltakarította a vért

A másodrendű vádlott – egy 50-es éveiben járó férfi, aki már volt büntetve vagyon elleni bűncselekmény miatt – a kisebbségi önkormányzat képviselőjeként találkozott a későbbi áldozattal. 2011 novemberében lányával együtt csengetett be a férfihoz, akit a nyugdíjas ismert. A nőt beengedte az előszobába. A másodrendű vádlott ekkor benyomta az ajtót, berontott a házba, és azonnal ütni kezdte az idős ember. A verés a nagyszobában is folytatódott mindaddig, míg az áldozat földre nem került. A támadó csak akkor állt le, amikor a férfi elvesztette az eszméletét. Az akkor 27 éves nő ezután fogott három plédet és két paplant, és letakarta az idős embert, majd felmosta a vért. Ezután módszeresen átkutatták a házat. A 80 éves áldozat holttestére másnap találtak rá. Halálát a bántalmazás miatt kialakult többszörös bordatörés, sérüléses eredetű sokszervi elégtelenség okozta.

Csaknem két év után kapták el őket

A tetteseket sokáig keresték, még nyomravezetői díjat is kitűzött a rendőrség. A párost végül 2013 szeptemberében fogták el.

Első fokon – idén áprilisban – a Miskolci Törvényszék mondott ítéletet. Akkor a nő 9 év fegyházat kapott, apját ennek a duplájával sújtották. A döntés ellen az ügyész jelentett be fellebbezést, így került az ügy másodfokra.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik