Belföld

Ha úgy hiányzott egy új jobbos hírportál, mint egy falat kenyér, akkor örülhet

Ma kezdődik Siófokon a kétnapos Internet Hungary konferencia, az üzletág legnagyobb hazai tanácskozása.

A változás gyönyöre mottóval szervezett, sorrendben tizenhetedik éve megtartott rendezvényen mintegy kétszáz előadó szólal fel a körülbelül másfél ezer résztvevő előtt – közölték a szervezők, jelezve: az esemény célja az, hogy az információs társadalom és a digitális gazdaság hazai és nemzetközi képviselői közösen tekintsék át az internet által nyújtott lehetőségeket, fejlődési irányokat, gyakorlati alkalmazásokat.

Ennek megfelelően a tanácskozáson külön szekciókban foglalkoznak a digitális gazdaság lehetőségeivel – ezen belül az évek óta napirenden lévő és új technikák kihasználásával – az online média nyújtotta lehetőségekkel, a piacon feltűnt vagy várható új üzleti modellek kihívásaival, az értékesítést támogató digitális eszközökkel, a közösségi média új üzleti modelljeivel vagy éppen a digitális hirdetési eszközök hatékonyságának mérésével.

Nemzetközi cégek szakemberei és külföldi előadók mellett felszólal az idei Internet Hungaryn Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, valamint Deutsch Tamás, az internetről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos is.

A 444 szerint itt mutatják be a korábbi TV2-s program- és hírigazgató, György Bence hírportálját, ami faktor.hu néven indulhat. György tagadta ugyan, de gyakran hallani, hogy Habony Árpád és/vagy Andy Vajna is ott lehet a dolog mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik