Belföld

Viharos széllel jönnek a zivatarok

Élvezzük ki a napsütést, amíg lehet, mert jönnek a záporok zivatarok, és persze a hétvégén romlik el igazán az időjárás.

Szerdán az ország nagy részén több órára kisüt a nap, emellett főleg az Északi-középhegységben, a Duna-Tisza közén, illetve a nyugati határ közelében időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak elvétve fordulhat elő kisebb eső, zápor. Kezdetben a jellemzően mérsékelt déli, délkeleti szél néhol megélénkülhet. A késő délutáni, esti órákban a szél a Dunántúlon északira, északnyugatira fordul és sokfelé megerősödik. A csúcshőmérséklet 22 és 28 fok között valószínű, a Tiszántúlon várható a legmelegebb. Késő estére 14, 21 fokig hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtökön napos és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek. Több helyen valószínű zápor, zivatar, nagyobb eséllyel nyugaton és északkeleten. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik, néhol viharossá fokozódik, illetve zivatarok idején is számíthatunk viharos széllökésekre. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban felhős, csapadékos helyeken csupán 18, 20 fok lehet.

Pénteken gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szelet helyenként erős, zivatar környezetében viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul, északkeleten néhol 23, 25 fok is lehet.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Az északi, északnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, estefelé csökken nyugaton a felhőzet. Kezdetben többfelé várható eső, zápor, délutántól csökken a csapadék mennyisége és előfordulása. Az északi szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik