Belföld

Segített milliókat lopni saját testvérétől a megvezetett szerelmes

Lopás miatt emelt vádat az ügyészség egy komlói férfi ellen, aki párját kihasználva 12 millió forint értékben lopott ékszereket, készpénzt barátnője rokonaitól. A nő ellen megszüntették az eljárást, rokonai ugyanis vele szemben nem terjesztettek elő magánindítványt, vagyis nem akarták, hogy felelősségre vonják.

A vádlott 2014. évben ismerkedett meg barátnőjével és rajta keresztül annak testvérével és
élettársával. Időközben a fülébe jutott, hogy párja rokonai értékeket tartanak otthon, nem is keveset, ezért idén januárban meggyőzte élettárást, hogy törjenek be testvére házába, és az így szerzett pénzből kezdjenek új életet. Sikerült meggyőznie a nőt, aki ezután egyebek mellett elárulta neki, hol találja a zsákmányt, és azt is, mikor törjön be. Egy olyan napot választottak, amikor tudták, nem lesznek otthon, mert vendégségbe mennek.

A férfi ékszereket és pénzt vitt el a házból, több mint 12 millió forint értékben. A kár azóta sem térült meg. A tolvaj előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, ha bűnösnek találják kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat – tájékoztatott a Baranya Megyei Főügyészség szerdán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik