Belföld
Budapest, 2014. április 29.
Rácz Margit, a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontjának kutatási igazgatója a Magyarország EU-csatlakozásának 10. évfordulója alkalmából rendezett, Felzárkóztunk vagy lemaradtunk? címû háromnapos nemzetközi konferencia második napján Budapesten, a Magyarság Házában 2014. április 29-én. A tanácskozást a Külügyminisztérium az Európai Bizottság magyarországi képviseletével és a Miniszterelnökséggel együttmûködve rendezi.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Meghalt Rácz Margit

24.hu
24.hu

2015. 09. 21. 11:42

Rácz Margit, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Világgazdasági Intézetének tudományos főmunkatársa 68 éves korában hunyt el, tájékoztatta az intézmény az MTI-t hétfőn. Rácz Margit 1981 óta dolgozott a Világgazdasági Intézetben, 1991-től vezette az integrációs kutatócsoportot. Kutatásaiban központi szerepet töltött be az Európai Unió bővítésének, valamint Magyarország uniós csatlakozási és beilleszkedései folyamatának nyomon követése, emellett vizsgálta a monetáris unió kialakulását és az eurózóna válságát is.

Az 1970-ben a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem elméleti közgazdasági és tervezési szakán végzett kutató oktatott a Szolnoki Főiskolán és a Budapesti Corvinus Egyetemen is. 1980-ban szerezte meg a közgazdaság-tudományok kandidátusa címet.

Az általa vezetett kutatásokból számos hazai és külföldi publikáció, kiadvány született. Az elmúlt években számos alkalommal nyilatkozott az euróválságot érintő kérdésekben. Munkásságának elismeréseként 2014 augusztusában a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

Rácz Margit búcsúztatása szeptember 25-én 12 óra 45 perckor kezdődik a rákospalotai temetőben. A közgazdászt az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontja (KRTK) saját halottjának tekinti – olvasható a közleményben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.