Belföld

Nyolc óra alatt ezrek érkeztek Ausztriába, 1200-an Baranyába

A magyar-osztrák határátkelőkön keresztül péntek éjfél és szombaton reggel fél kilenc között 6700 menekült érkezett Burgenlandba.

A menekültek egy részét az éjszaka folyamán autóbuszokkal már tovább szállították Bécsbe, illetve Grazba. Rábakeresztúrról a közeli Nagyfalvára (Mogersdorf) viszik őket buszokkal, ahonnan különvonatokkal szállítják őket Grazba – közölte az osztrák rendőrség.

A hegyeshalmi határátkelő osztrák oldalán található miklóshalmai határállomáson viszonylag nyugodt a helyzet, ezer-ezerötszáz menekült tartózkodik ott. A menekülteket a Vöröskereszt és az osztrák hadsereg látja el. Nagyobb kihívást jelent a helyzet kezelése Rábakeresztúrnál, ahol kisebb területen tömörül a tömeg. “Információáramlás van már, de lehetne jobb is” – mondta Helmut Marban.

Péntek éjféltől szombat délelőtt tíz óráig mintegy 1200 migráns érkezett Magyarországra a magyar-horvát határ Baranya megyei szakaszán – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Az éjszaka nyugalomban telt, a bevándorlók többsége Beremendnél lépte át a határt, onnan buszokkal szállították el őket, mások a zöldhatáron keresztül érkeztek.

Tudósítónk jelenti

Eközben munkatársunk a szerb-horvát határ legfőbb átkelési pontján, Tovarnikban van, ahol továbbra is százak várakoznak a továbbhaladásra. Úgy tudni, jönni fog egy vonat kb. egy óra múlva, de senki sem tudja, az hova viszi majd őket. Mindez a falu melletti gyűjtőponton történik, de a településen is sokan várakoznak buszokra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik