Belföld

Éhező rendőrök miatt aggódik a Jobbik

A Jobbik a déli határon szolgálatot teljesítő rendőrök élelmezésének jelentős javítását kéri Pintér Sándor belügyminisztertől. Volner János, az ellenzéki párt alelnöke  Budapesten tartott sajtótájékoztatóján szombaton közölte, azt is szeretnék elérni a tárcavezetőnél, hogy a családjuktól tartósan távol lévő rendőrtiszthelyetteseket megjutalmazzák.

A Jobbik parlamenti képviselője nagyrabecsülését és tiszteletét fejezte ki az illegális bevándorlás miatt huzamosabb ideje szolgálatot teljesítő rendőröknek.  A politikus csodaként értékelte, hogy – mint fogalmazott – eddig egyetlen végletekig elcsigázott rendőrnél sem szakadt el a cérna.

Volner János reményét fejezte ki, hogy a honvédség határmenti alkalmazásával a jövőben csökken a rendőrök leterheltsége, emellett a területen dolgozó civil szervezeteket arra kérte, támogassák a rendőröket élelmiszerekkel és vízzel.

A rendőrség hamar válaszolt a Jobbik aggodalmaira. Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI-nek elmondta: naponta mintegy 5000 kalóriát tartalmazó ételt kapnak a déli határszakaszhoz vezényelt rendőrök. A szóvivő szerint a két váltásban dolgozó rendőrök naponta háromszor étkeznek, ami azt jelenti, hogy egyszer meleg és kétszer hideg élelmet kapnak.

A hideg ételcsomagok tartalmaznak például felvágottat, zöldséget, gyümölcsöt, kiflit vagy zsömlét, míg a meleg ellátmány levesből, főételből, gyümölcsből és desszertből áll – tette hozzá, azzal együtt, hogy legalább napi 3 liter ásványvizet is kapnak kollégái.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik