Belföld

Leállították a vonatközlekedést Ausztria és Magyarország között

Az osztrák vasúttársaság átmenetileg leállította a vonatközlekedést Ausztria és Magyarország között – írja az Index a Die Presse értesülésére hivatkozva. Az osztrákok „masszív túlterheléssel” indokolnak, az intézkedés a Budapest és Bécs között közlekedő railjetekre és a határon áthaladó regionális járatokra is vonatkozik. Ezekre a vonatokra Magyarországon most nem állítanak ki jegyet, az osztrák-magyar határon ingázókat pótlóbuszokkal hozzák haza.

Ausztriában hajnalban 3700 menekült torlódott fel a nickelsdorfi határátkelőnél, akiket 300-400 fős csoportokban, vonatokkal visznek Bécsbe. Az osztrák fővárosban délelőtt további 2000 menekült várakozott a peronon. Werner Faymann osztrák kancellár már vasárnap délután azt mondta: fokozatosan vissza kell vonni azokat a kivételes intézkedéseket, melyeket a múlt hétvégén a menekültügyi helyzet enyhítése érdekében meghoztak. A határt nem zárták le, csak a vonatközlekedést korlátozzák.

A MÁV közlése szerint járataik csak Hegyeshalomig közlekednek a Budapest-Bécs vonalon. Az intézkedés miatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon késések előfordulhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik