Belföld

Futószalagon viszik az ultrákat a bíróságra

Rendőröket juttattak kórházba, milliós károkat okoztak.

Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak – emiatt áll ma bíróság elé több randalírozó focidrukker Budapesten. Az említett bűncselekmény kapcsán összesen 12 embert hallgattak ki gyanúsítottként szombaton. Ha az ügyészségen múlik, a delikvenseknek  lesz idejük “kipihenni” a rendőrverést: hét rendbontó esetében az előzetes letartóztatásról döntenek, míg öt társuk ügyére akár pont is kerülhet.

További két ultra előzeteséről is döntenek hétfőn, ők a csütörtöki balhéban vettek részt és rontottak neki a rendőröknek.

A Fővárosi Főügyészség vasárnap emlékeztetett: a szurkolók szervezetten támadtak a rendőrökre pénteken, még a meccs kezdete előtt. Beton- és fadarabokkal, kövekkel, üvegpalackokkal, pirotechnikai eszközökkel igyekeztek megsebesíteni az egyenruhásokat. A “fegyverkészletük” alkalmas lett volna arra, hogy öljenek. Összesen 33 rendőr sérült meg, a kár pedig milliós nagyságrendű.

Mindez valahogy így festett:

De nem csak ellenük indult eljárás, a „kétestés műsor” kapcsán több tucatnyian landoltak a rendőrségen. A csütörtöki balhé kapcsán a rendőrség közölte, tizenhat embert állítottak elő garázdaság, kettőt pedig hivatalos személy elleni erőszak miatt. A pénteki zavargások  után 51 fővel „gazdagodott” a fogda, többségüket garázdaság, a már említett hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, pirotechnikai eszközzel visszaélés, illetve jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség elkövetése miatt hallgatták ki.

Hogy miképpen dúlta fel a várost pénteken a dicső társaság, itt megtekintheti.

Olvasói sztorik