Belföld

Lázár keményen beszólhat a Fidesznek

Kötcsén gyűlik össze a hétvégén a kormánypárt és holdudvara, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is felszólal, beolvashat a pártjának.

Orbán pikáns piknikjéről írtunk már korábban, alkalma nyílhat Lázárnak arra, hogy rendezze kapcsolatait a jobboldali szellemi élet embereivel, és rácáfoljon a Heti Válasz főszerkesztőjének vezércikkére, amely szerint „összetartás helyett szétfeszít, deprimál, energiát pusztít, közösségtelenít”.

A Figyelő szerint Lázár másként gondolja, a kapcsolat rendezése helyett keményen, egyértelműen akar beszélni a párt és a kormány előtt álló feladatokról, illetve a megvalósításhoz szükséges együttműködés formáiról. Úgy tudni, az sem áll messze a valóságtól, hogy egyfajta beolvasásra készül.

A találkozó a Rogán-Lázár ellentét újabb részleteit is felfedheti, ugyanis a terv az, hogy a jelenlegi frakcióvezető Lázár minisztériumába tart, ami nem tetszik a miniszternek. Az emberi tényezőkön túl azért sem lelkes a gondolattól a miniszter, mert a jó szervező hírében álló Rogánra, mint potenciális ellenfélre tekint Lázár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik