Belföld

Kövér: az ellenzéknek most nagyobb lehetősége lesz

A parlament elnöke New Yorkban arról beszélt, hogy az elhalasztott társadalmi igények kielégítése van napirenden, amikor a kormány könnyebben támadható.

A belpolitikában az elhalasztott társadalmi igények kielégítésére, a nemzetpolitikában pedig a határon túlra befektető magyar vállalkozók támogatására érkezett el az idő a kormányzás második ciklusában – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap este a New York-i Magyar Házban.

A kormánypárti politikus szerint ha a kormány növeli az egyik társadalmi csoport jövedelmét, akkor “egy szűk szegmensben rövid távú és relatív elégedettséget vált ki, a többségben pedig elégedetlenséget”.

 
Fotó: MTI / EPA / Michael Reynolds 

“Most olyan helyzetbe kerülünk, amelyben paradox módon miközben a sikerek bennünket igazolnak, azonközben az ellenzéknek sokkal nagyobb lehetősége, terepe nyílik arra, hogy újabb és újabb olyan követelésekkel álljon majd elő, amelyek visszhangra és támogatásra találnak a különböző társadalmi csoportokban” – mondta.

A házelnök kijelentette, hogy a határokon átnyúló nemzetegyesítés politikájába olyan praktikus megközelítéseket kellene végre belevinni, “amelyek a mindennapi valóságban is érzékeltetik a világon, különösen a Kárpát-medencében élő magyarsággal, hogy egy egységes nemzetnek a részei, függetlenül attól, hogy melyik országnak az állampolgárai még, kényszerűségből, a magyaron kívül”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik