Belföld

Késnek a vonatok, de nem, nem a menekültek miatt

Ismerik azt a mondást, hogy öt ellensége van a MÁV-nak? A négy évszak, meg az utasok. Jókora türelem kell a vonatjegy mellé.

A hőség, illetve műszaki hiba miatt több kelet-magyarországi vonalon jelentős késéssel közlekednek a vonatok hétfő este – közölte a Mávinform az MTI-vel. A közlemény szerint a Szerencs-Nyíregyháza vonalon Tokaj és Rakamaz között és Nyírtelek állomás közelében is meghibásodott a biztosítóberendezés. Itt a vonatok lassabban közlednek, emiatt 30-40 perces késések alakultak ki, de néhány távolsági vonat 60-70 percet is késik.

A Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony fővonalon Karcag és Püspökladány között romlott el a biztosítóberendezés. Ezen a szakaszon pályafelújítás miatt csak az egyik vágányt használhatják a szerelvények, most ezen az egy vágányon is lelassult a közlekedés. Az erre utazóknak 30-70 perces késésekre kell számítaniuk. A vasúttársaság szakemberei dolgoznak a biztosítóberendezések helyreállításán.

A Nyíregyháza-Mátészalka-Fehérgyarmat és a Debrecen-Nyírbátor-Mátészalka vonalon a felforrósodott sínek miatt vezettek be sebességkorlátozásokat. A mellékvonalakon tovább növeli a vonatok késését, hogy a Szerencs-Nyíregyháza vonalon és a záhonyi fővonalon érkező csatlakozó vonatok is jelentős késéssel közlekednek. Az utasoknak ezeken a vonalakon 30-40 perces késésekkel kell számolniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik