Belföld

Iskolakezdés előtt: a családi pótlékot is vitte a végrehajtó

Egy húszezer forintos telefondíj miatt került inkasszó a család számlájára, tartózásuk azóta kétszázezer forintnál is többre rúg. A végrehajtó a családi pótlékra is rátette a kezét.

„Nemhogy beiskolázni nem tudom a gyerekeimet, de még enni sem tudok nekik adni” – mondta a Sonline-nak Hideg Gábor Mátyásné, majd hozzátette: „A bankszámlámon inkasszó van, a végrehajtó pedig levette róla a teljes családi pótlékot és a főállású anyaságit. Pedig a törvény szerint elvileg nem nyúlhatott volna hozzá.”

A háromgyerekes kastélyosdombói asszony egy húszezer forintos telefondíj-tartozástól jutott el a végrehajtásig, a szolgáltatója valamivel több mint 230 ezer forintot követel tőle. Az asszony állítja, jogtalanul, mivel már korábban felbontotta a szerződést, ő nem is a tartozást vitatja, hanem a végrehajtást, illetve annak módját. „Egy hónapja nincs pénzem, ugyanis a pécsi végrehajtó az augusztus eleji, illetve a napokban átutalt szeptemberi családi pótlékot is levette a számlámról. Amikor bementem a bankba, csak sajnálkoztak, s mondták, ehhez nem lett volna joga, s ugyanezt mondta az ügyvéd is. Három hete jeleztem a végrehajtó felé, hogy törvényellenesen járt el, de válaszra sem méltatott. Egy fillérem nem maradt, fogalmam sincs, hogyan húzzuk ki októberig, az újabb családi pótlékig.”

„A családi pótlék, illetve a többi hasonló juttatás mentes a végrehajtástól” – mondta a lapnak egy kaposvári ügyvéd, majd hozzátette: „kifogást kell bejelenteni a végrehajtónál, akinek vissza kell utalnia a pénzt, ám ez általában úgy két hónapos folyamat.” Az asszonynak tehát legalább novemberig várnia kell a pénzére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik