Belföld

Andy Vajnáé lehet a TV2

Andy Vajna (Array)
Andy Vajna (Array)

Több érdeklődő is van, de a kormánybiztos lehet a befutó.

Heteken, de akár napokon belül tulajdonost válthat a TV2 – írja a Népszabadság. A csatorna iránt többen is érdeklődnek, de a lap úgy tudja, a befutó a kormánybiztos lehet. Andy Vajna hónapok óta tárgyal a tévétársasággal, most azért pörögtek fel az események, mert hamarosan eldől, ki mennyi pénzt kap a 25 milliárdos állami hirdetéscsomagból.

A TV2 most tőkebevonásra kényszerül. A tévét másfél éve vette meg Simon Zsolt és Yvonne Dederick úgy a németektől, hogy az üzletet egy sajátos konstrukcióban az eladó hitelezte meg. A vételár azóta is titok – emlékeztet a lap, amely szerint a csatorna veszteséges, ezért fontos, miként költi el pénzét az állam. A Népszabadság a tulajdonosváltással kapcsolatban kereste Andy Vajnát és a TV2-t, de a kereskedelmi csatorna azt válaszolta, piaci pletykákra nem reagál.

Az viszont tény, hogy a nagy kereskedelmi tévék továbbra sem szedhetnek terjesztési díjat a szolgáltatóktól, ami nagyon durva kiesés nemcsak az RTL-nek, hanem a TV2-nek is. Mint korábban megírtuk, a piacon azt beszélik, hogy ez sem véletlen, így akarják minél lejjebb tornázni a csatorna árát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik