Belföld

Lázár gyűlöli, hogy a politikusok üzletemberek is, de azért ő is az maradt

A Miniszterelnökséget vezető miniszter többször kikelt a gyanús ügyeket vivő fideszesek ellen. Itt egy teljes lista, hogy ki ellen szólalhat még fel.

A Heti Választ megindította Lázár János múlt heti kirohanása, amikor L. Simon Lászlóval közölte, hogy jobban tenné, ha politikusként megszabadulna a valós gazdasági befolyást jelentő érdekeltségeitől. Lázár a lap szerint ezzel látványosan elhatárolódott a politikustól, mert a Miniszterelnökséget vezető miniszter eddig nagyon figyelt arra, hogy minden konfliktust a Miniszterelnökségen belül tartson. 

Lázár nemrég Rogánnak is nyilvánosan nekiment, a Figyelő azt írta, Lázárt az zavarhatja, hogy Rogán túl sok időt tölt a saját gazdasági tevékenységének gondozásával, és “itt nem a rendszeres havi jövedelem könyvelésére kell gondolni”. Lázár ezt az interjúban véletlenül sem cáfolta meg. 

A lap szerint Lázárnak azzal lehet baja, hogy az újságírók folyamatosan őt szembesítik a többi kormánypárti politikus gyanús ügyeivel. Andy Vajna offshore ügyeiről például hetente kérdezik. Ezt persze Lázár maga vállalta be, miután a Kormányinfón hetente két órát játssza a jó rendőr szerepét az újságírók előtt. 

A Heti Válasz azért azt is leírja, hogy Lázár János sem szabadult meg minden gazdasági érdekeltségétől. Sőt, egy rakás más politikus sem. Össze is állítottak róluk egy listát. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik