Belföld

Közmunkás kerítésépítők: augusztus 20-án is dolgozni kellett

gyoda (Array)
gyoda (Array)

Aki nem megy dolgozni, azt kirúgják, ezt az üzenetet kapták a határzáron dolgozó közmunkások. A vízügy munkásait kivezényelték, a felázott talajon nehéz a munka. Már Röszkénél épül a kerítés.

„Szerda délben szóltak, hogy augusztus 20-ától a kerítésépítésnél dolgozunk. Ez már rabszolgamunka, ráadásul a négynapos ünnepet végig kellett gürizni” – mondta a Délmagyarnak egy neve elhallgatását kérő közmunkás.

A férfi azt mondta, 50 társával együtt korábban a vízműnek dolgoztak, majd a határzárhoz vezényelték őket. A lapnak több olvasója is jelezte, „ünnepi ajánlatot” kaptak a közfoglalkoztatottak koordinálásért felelős HM EI Zrt.-től, amit nem lehetett visszautasítani. Ha nem megy a négynapos pihenőn kerítést építeni, akkor azonnal kirúgják.

 Vagy épít, vagy kirúgják
Kép: MTI 

Röszke határában a múlt héten még hiányzott 3 kilométernyi NATO-drót-akadály, de jelentős része már a helyére került. Az országhatárnál futó csatorna melletti részt is védetté tették, igaz, a sártól csúszós talajon valószínűleg kevesebb migráns érkezik, mint az elmúlt napokban.

A munkakörülményekre jellemző, hogy a felázott talajon az egyik katonai teherautó húzta a másikat, a Délmagyar autója is elakadt a sárban. Keresték a HM EI-t, kapnak-e bármilyen pótlékot a közmunkások az ünnepnapi munkavégzésért. A kérdésünkre eddig nem kaptunk választ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik