Belföld

Toroczkai szerint mindenki hazudik: se kerítés, se GYODA

toroczkai határzár (Array)
toroczkai határzár (Array)

Hiába írtuk azt korábban, hogy Csongrád lezárva, Ásotthalomtól Kübekházáig kihúzták a gyorstelepítésű drótakadályt, Toroczkai László szerint ez nincs így.

Bátor Ferenc alezredes, a honvédség Csongrád megyei 1-6 munkacsoportjának parancsnoka elmondta: a terveknek megfelelően a hétvégén elkészült a drótakadály Ásotthalomtól a röszkei határátkelőig, valamint a Tisza keleti partján, a kübekházi hármas határtól, a Gyálaréti főcsatornáig. A drótakadályon két kilométerenként személykapukat építettek be, írtuk korábban.

Ásotthalom polgármestere a Facebook-oldalán azt írja: „Nem értem, miért kell hazudni. Különösen kellemetlen, ha egy hivatalos szerv – jelesül a rendőrség – hazudik, az pedig kifejezetten ciki, ha egy miniszter, ha a kormány is hazudik. A napokban az jelent meg a hírekben, hogy a teljes Csongrád megyei határszakaszon elkészült a határzár. Nos, ma este végigmentem az ásotthalmi határszakaszon, s a 20-25 kilométerből mindössze egy-két kilométeren áll a kerítés is, de még a GYODA (a drót) is hiányzik a határszakasz több mint felén.”

Képet is mellékelt:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik