Belföld

Kocsis Máté már megint menekültek között megbújó terroristákkal riogat

kocsis-mate(210x140).jpg (Array)
kocsis-mate(210x140).jpg (Array)

Józsefváros polgármestere interjút adott a házi sajtónak, a II. János Pál pápa téren az állapotok áldatlanok, a főváros szerinte nem érzékel annyit az illegális bevándorlással kapcsolatos problémákból, mint amennyi van valójában.

A polgármester örül annak, hogy beperli őt a Magyar Helsinki Bizottság, mert így szerinte bíróság mondhatja ki, mit műveltek a menekültek a józsefvárosi térrel. Kocsist egy augusztus 4-i bejegyzése alapján perelik, amikor azt írta, a „népvándorlók sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak”. A késelést a rendőrség nem erősítette meg.

Kocsis a Napi Gazdaságnak (leendő Magyar Idők) adott interjújában úgy fogalmaz, „ami két-három hete volt ott, az szinte fölfoghatatlan. Annyi lakossági panasz, közterületi és városüzemeltetési probléma egy helyen még talán sosem volt a kerületben, mint akkor, ott. A polgármesternek pedig az a dolga, hogy mindezt szóvá tegye és megoldja”.

De arra a kérdésre nem válaszolt, nőtt-e a bűncselekmények száma, csak annyit mond, a főváros lakói nem érzékelnek annyit az illegális bevándorlással kapcsolatos problémákból, mint amennyi van valójában. Azonban ő budapesti rendészeti tanácsnokként látja, mennyi többletmunkát jelent mindez a rendőröknek.

Tanácsot is ad a baloldalnak, meg kellene érteniük, hogy a tömeges törvénytelen határátlépő között egy idő után megjelenhetnek a terroristák is.

Beszél még az időről időre kiújuló Lázár-Tarlós vitáról is, ami szerinte egy „jó tartalmú vita”, amely nem Budapest csődjéről, hanem több százmilliárdos fejlesztésekről szól, hamarosan pedig jöhet az egyezség is. Úgy látja, a BKV finanszírozásába be kell szállniuk a kerületeknek és az agglomerációnak is.

Hogy indul-e 2019-ben Tarlós székéért? Erre csak annyit mondott, nincs napirenden a kérdés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik