Belföld

Bukott jegyzőt igazolt Pintér Sándor

pintér sándor (Array)
pintér sándor (Array)

A törvényesség őre ellen még nyomoztak, amikor a Belügyminisztérium felvette kormánytisztviselőnek.

Gaál Róbert Szombathely jegyzője volt. Azt követően bocsátották el, fegyelmivel, hogy kiderült, jogtalanul utasította a polgármesteri hivatal egyik osztályvezetőjét, kérje ki a vezető munkatársak híváslistáit, irodavezetőtől felfelé. Az ügy a szolgáltató munkatársának éberségén bukott ki – írja a Nyugat.hu.

A helyi hírportál szerint a botrány után az ellenzék független vizsgálóbizottságot akart, de Puskás Tivadar polgármester belső vizsgálatot indított, majd hiába magyarázta Gaál egy levélben lépéseit, a polgármester rendőrségi feljelentést tett, majd meg is szüntette a jegyző az ügyben érintett osztályvezető munkaviszonyát.

A Nyugat.hu szerint első körben az ügy vádemelési javaslattal zárult, de Gaál és az osztályvezető a gyanúsítás ellen panasszal élt, aminek az ügyészség helyt is adott, így idén júniusban a rendőrség megszüntette az eljárást. Ekkor azonban a volt jegyző már régóta a kormánynak dolgozott, hiszen a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint Gaál Róbertet már februárban felvették a minisztériumba, amikor még büntetőeljárás zajlott ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik