Belföld

Városházi dolgozók után kémkedhetett a szombathelyi jegyző

Úgy tudni, hogy még az sms-eiket is ki akarta kérni. A szocialista képviselők szerint lábbal tiporják a személyiségi jogokat, a fideszes polgármester belső vizsgálatot rendelt el.

A szombathelyi városi közgyűlés hétfői ülésén szocialista képviselők elmondták, hogy Gaál Róbert jegyző a városháza harminc dolgozójának telefon- és üzenetforgalmáról kért ki listát. Információik szerint a jegyző meghatalmazást adott egy hivatali dolgozónak, aki az önkormányzat nevében a szolgáltatónál eljárva harminc hivatali dolgozó, köztük az összes osztályvezető szolgálati mobiljának forgalmi listáját kérte ki. A kérés vonatkozott az összes bejövő és kimenő üzenetre, valamint a telefonhívások kapcsolási számára – írja az MTI.

A baloldali frakció vezetője, Czeglédy Csaba vizsgálóbizottság felállítását sürgette. A jegyző nem vett részt a közgyűlés ülésén szabadság miatt, a polgármester, Puskás Tivadar pedig belső vizsgálatot rendelt el, annak eredményéig nem nyilatkozik, de közleményben elismerte, hogy tudomást szerzett arról, hogy a polgármesteri hivatal több dolgozójának mobiltelefonos adatainak megszerzésére kísérlet történt. Az adatkérést azonnal leállíttatta és vizsgálatot rendelt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik