Belföld

Ami mozdítható, ellopják a győri kórházból

korhaz(210x140).jpg (Array)
korhaz(210x140).jpg (Array)

A több százezer forintos CT-monitort is elviszik, egészen egyszerűen levágják a kábelről.

Az első félévben ötszáz kórházi lopáshoz riasztották a rendőröket, a tolvajok nem válogatnak, a készpénzen, mobiltelefonokon és ékszereken kívül ellopták a WC-ülőkéket, a csapokat, a zuhanyrózsákat is, írja a Kisalföld. De volt olyan is, aki kórházi monitort vitt, mert síkképernyős tévének nézte és egyszerűen levágta a kábelről.

„A kórházak lehetőségei igen korlátozottak a lopások megelőzésében” – mondta dr. Rácz Jenő, a veszprémi kórház igazgatója, ezt pedig Győrben és a többi kórházban is megerősítették a lapnak. Az intézményekben működik ugyan őrző-védő szolgálat, de a biztonsági őrök nem végezhetnek motozást, csak értesíthetik a rendőrséget.

A győri kórházban több helyen is kamerákat helyeztek el, amikor átadták az új szárnyakat. De a tolvajoknak ez sem akadály. Említ is néhány példát a lap, a sorompó letörésével (biciklivel, autóval egyaránt) alkalmanként 20 és 80 ezer forintos kárt okoztak, összesen 360 ezer forint értékben. Ezenkívül a babainkubátornál lévő ajtót is kitörték az elmúlt fél évben, a nyilvános WC-ket megrongálták, onnan pedig csaptelepeket vittek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik