Belföld

Gyere haza, fiatal: még több pénzből jöhetnek

Tallai-7(960x640).jpg (Array)
Tallai-7(960x640).jpg (Array)

De nem nagyon jönnek, pedig amennyiben népszerűnek bizonyul a program, van még rá pluszpénz.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára a jobbikos Farkas Gergely képviselőnek adott írásbeli válaszában jelezte, a most még csak kísérleti programként futó kezdeményezés célcsoportját és a 100 millió forintos költségvetését is tervezik bővíteni a későbbiekben, a tapasztalatok tükrében, írja a Magyar Nemzet.

Tállai szerint eddig mindössze tizenegy fiatalnak sikerült állást találni itthon, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. korábban mindezek ellenére, vagy éppen ezért, de sikerről beszélt.

Az államtitkárt két LMP-s, Szél Bernadett és Ikotity István is kérdezte a programról, a programra már több mint kétezren regisztráltak, akik közül 177-en nyújtottak be konkrét csatlakozási kérelmet. A lap szerint a magas regisztrációs szám félrevezető, mert a honlapot úgy tervezték, hogy már a munkalehetőségek megtekintéséhez is be kell jelentkezni.

A valóban csatlakozni kívánó 177 fő közül eddig 170 fiatalt közvetítettünk ki munkaadókhoz, esetükben a munkáltatók visszajelzését várjuk. Tényleges sikerről azonban egyelőre csak 11 fő setében beszélhetünk, ennyi embert közvetítettünk ki magyarországi munkahelyre, és ez a szám minden bizonnyal napról napra növekedni fog Tállai szerint.

Majd gyorsan hozzátette: ezekből az adatokból még nem lehet megítélni a program eredményességét, hiszen a munkáltatók döntéshozatala időigényes, a folyamat estenként akár több hónapot is igénybe vehet. „Fontos, hogy a kitelepülésről szóló döntést sem napok alatt hozták meg az érintettek, így a visszatéréssel kapcsolatban is érdemes türelmesnek lennünk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik