Belföld
tranzitállomás2 (Array)

Átadták, majd rögtön le is zárták a tranzitállomás zuhanyzóját

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 08. 08. 18:34

Megnyílt az első, a menekültek által önkéntesen igénybe vehető tranzitzóna a Keleti pályaudvarnál lévő aluljáróban. Átadták, de a zuhanyzót rögtön le is zárták. Még nincs kész.

Megírtuk korábban, hogy megnyílt, át is adták a tranzitállomást. A létesítményt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetője mutatta be a sajtónak. A főváros alapvető közegészségügyi és higiénés szolgáltatásokat biztosít a helyszínen, amit a bejáráskor már igénybe vettek az érintettek.

A TV2 Tények stábja is ott volt a bejáráson. Az újságíróknak megmutatták a zuhanyzókat is. De amikor a stáb visszament két migránssal, hogy velük is megnézzék a vizesblokkokat, de az akkor már zárva volt. Mert úgy adták át, mint a Várkert Bazárt, vagyis nem volt kész.

Így marad a mosdókagylóban való mosakodás. Azt pedig nem tudták megmondani a csatornának, mikorra lesz kész a zuhanyzó.

 MTI / Koszticsák Szilárd

Jöhet a Keleti és a Déli is

A Keleti pályaudvarnál tájékoztató táblákat helyeztek ki a tranzitzónához való eljutást segítendő. A Fővárosi Vízművek és a Fővárosi Csatornázási Művek mobil ivókutat, mosdót, zuhanyzót létesített, a BKV pedig két tartalék csuklós Ikarus buszt indított a pályaudvarok között. A Fővárosi Közterület-fenntartó vállalta a takarítási munkákat és a szemétgyűjtők kihelyezését, a területeket kétnaponta fertőtlenítik.

Később bejárást tartottak a Nyugati pályaudvarnál és megállapították, hogy a MÁV területein nem tudnak megfelelően nagy zónát kialakítani, ezért felvették a kapcsolatot a nemzeti vagyonkezelővel, mely várhatóan a jövő hét közepéig, de legkésőbb a hét végéig rendelkezésre bocsátja a megfelelő területet és ott is felállítanak egy hasonló létesítményt. A Déli pályaudvarnál a Vérmező felé eső, gyalogosok által kevésbé használt aluljáróban fognak tranzitzónát létesíteni, várhatóan jövő szerdáig.

tranzitállomás1 (Array)MTI / Koszticsák Szilárd

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.