Belföld

Kiadták a figyelmeztetést: nem menekülhetünk a hőségtől

Hoseg-Spanyolorszagban(960x640).jpg (Array)
Hoseg-Spanyolorszagban(960x640).jpg (Array)

Szinte az egész országban másodfokú hőségfigyelmeztetés van érvényben, csak két északi megye ússza meg.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lehet felhőszakadás csütörtökön, itt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Csütörtök délután és este elsősorban északkeleten alakulhat ki néhol zivatar, amelyet átmeneti szélerősödés és kisméretű jég kísérhet. Egy-egy zivatarcellához felhőszakadás is társulhat.

Heves és Nógrád megyében nem várnak veszélyes időjárási jelenséget. Az ország többi részén viszont nem várható frissítő eső, csak a hőség. A napi középhőmérséklet 25-26 fok körül, a nagyvárosokban 27 fok fölött valószínű.

Emellett természetesen sok napsütés várható. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatar környékén erős, illetve viharos széllökések is várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet a legtöbb helyen 33 és 36 fok között alakul. Késő este 23, 28 fok lesz a jellemző.

Pénteken sok napsütésre van kilátás, ugyanakkor délután az Alföldön gomolyfelhő-képződés indul meg és ott néhol záporeső, zivatar is kialakulhat. A keleti szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33, 37 fok között alakul.

Szombaton derült, csapadékmentes idő várható. A délkeleti szél olykor megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33, 37 fok között alakul.

Vasárnap derült, csapadékmentes idő lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33, 37 fok között alakul.

Hétfőn derült, csapadékmentes idő lesz. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33, 37 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik