Belföld

Teletömik pénzzel az államtitkárok városait

L Simon László (Array)
L Simon László (Array)

Megéri olyan városban lakni, ami államférfit adott Magyarországnak. Kivéve akkor, ha L. Simon Lászlóról van szó.

A Blikk megint nyomozott egyet, most a miniszterek után azt nézték meg, az Orbán-kormány államtitkárainak városai mennyi fejlesztési pénzt kapnak. Tasó László közlekedéspolitikai államtitkár volt a legnagyobb király, lakóhelyét, Nyíradonyt szórta tele pénzzel. De a kollégáival ellentétben ő legalább uniós pályázatokból. Nyíradony ötmilliárd forintnyi eu-s fejlesztési pénzt kapott, ez azt jelenti, hogy minden nyíradonyire fejenként 700 ezer forint jutott. 

Tállai András gazdasági államtitkár Mezőkövesdet talicskázta tele. A város NB II-es csapatának stadionjára eredetileg 400 millió forintot adott volna az állam, aztán addig tologatták felfele a költségvetési tartalékból, hogy végül 1,5 milliárd forint lett belőle. A helyi fürdő 800 millió forintnyi uniós pénzt kapott, de turisztikai fejlesztésekre is jutott az államtól 1,6 milliárd. Egy mezőkövesdire 577 ezer forintot osztottak. Pápa sem járt rosszul Kontrát Károllyal. A városban tízmilliárd forintnyi fejlesztés volt. 

Nem teljesített viszont annyira jól L. Simon László, pedig ő folyton a velencei-tavi fejlesztésekkel kampányol. Gárdony és környékén mégis egyetlen nagyobb beruházás volt csak, akkor is azt az utat újították fel, ami az államtitkár borászatához vezet. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik