Belföld

Rápirított a BKK-ra az Emmi

babakocsi-a-buszon(210x140).jpg (Array)
babakocsi-a-buszon(210x140).jpg (Array)

Egyeztetéseket kezdeményez a minisztérium a fővárossal, hogy szem előtt tartsák a családosok és fogyatékkal élők szempontjait is.

Ejnyebejnyézett egy nagyot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, miután kiszivárgott egy BKK-s szabályzattervezet, miszerint kvázi megtiltanák a kismamáknak, hogy egyedül metrózzanak. A Hvg.hu szerint a Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága egyeztetést kezdeményezett a Főpolgármesteri Hivatallal.

Kedd reggel került ki a netre, hogy a BKK esetleg megakadályozhatná, vagy legalábbis engedélyhez kötné, hogy babakocsival mozóglépcsőn közlekedjenek, valamint a metrón csak összecsukott babakocsival, két szülő jelenlétében lehetne a gyerek. A BKK hamar visszakozott, közölte, hogy adminisztrációs hiba miatt került ki egy eleve elrontott dokumentum a netre.

Novák Katalin, az említett Emmi-államtikárság államtikára be akar kapcsolódni az egyeztetésbe, hogy az érintettek is elmondhassák véleményüket. Szerinte kiemelten szem előtt kell tartani a kisgyerekes családok és a fogyatékkal élők szempontjait a közösségi közlekedésben is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik