Belföld

Nincs fegyverkezési láz Szegeden

fegyverbolt (Array)
fegyverbolt (Array)

Egy boltos számolt be arról, hogy néhány darabbal nőtt a gázpisztolyok eladása, de egyet sem sütöttek el.

Nem igaz, hogy pánikszerűen elkezdtek volna fegyvereket vásárolni Szegeden a menekültekkel kapcsolatos hisztéria miatt – írja a Híradó.hu azután, hogy több helyütt is ilyen hír jelent meg. Három helyi fegyverboltost is megkérdeztek, ketten semmilyen forgalomnövekedést nem tapasztaltak, egy boltos mondta azt, hogy a korábbi heti kettő-három helyett az utóbbi két hónapban öt gázpisztolyt ad el.

Neki néhány vevő kifejezetten a menekülthullámmal indokolta a vásárlást, ők kisebb Szeged környéki, határ menti településekről jöttek és azt mondták: a fegyver arra kell, hogy szükség esetén azzal ijesszék el kertjeikből az embereket. Ugyanakkor nem tud olyan konfliktusról, amiben bárki elsütötte volna a gázpisztolyát.

Korábban Toroczkai László, Ásotthalom jobbikos polgármestere reklámozott fegyvert a Facebook-oldalán, ami szerinte „kiváló eszköz arra, hogy meghátrálásra kényszerítsék” a menekülteket, a hozzászólók közt pedig volt olyan, aki azt írta, hogy gyerekekre és nőkre is lelkiismeret-furdalás nélkül lőne.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik