Belföld

Megúszhatják a bezárást a Velencei-tó szabadstrandjai

velencei-to(2)(960x640).jpg (Array)
velencei-to(2)(960x640).jpg (Array)

Megfellebbezte az ÁNTSZ döntését az egyik érintett üzemeltető, így tehetnek majd a többiek is, így megúszhatják a bezárást.

A hétvége egyik nagy híre volt, hogy a közmédiára hivatkozva azt írtuk, az összes velencei-tavi szabadstrandot bezáratta az ÁNTSZ. Persze, aztán kiderült, ez nem teljesen igaz, bár a közmédia félretájékoztatása jelentős károkat okozott.

Az igazság az, hogy csak az engedély nélküli strandokat záratták be, a szakhatóságok megállapították, hogy a Velencei-tó partján három szabadstrandnak – természetes fürdőhelynek – nincs engedélye, ezért a Fejér Megyei Kormányhivatal járási hivatala felfüggesztette ennek a három fürdőhelynek a „működtetését” – közölte a kormányhivatal.

A Népszabadság most azt írja, erre a szezonra mindenképpen megúszhatják a bezárást a Velencei-tó szabadstrandjai, ugyanis egy helyi hírportál információja szerint az egyik érintett megfellebbezte a döntést és jó eséllyel a többiek is így tesznek majd.

Ha pótolják az ÁNTSZ által említett hiányosságokat, elvileg vissza is vonható a tiltás, de ez minden valószínűség szerint csak a következő szezonban lesz esedékes, mert az ÁNTSZ ügyintézési határideje 30 nap átlagosan, így jogerős döntés csak a nyár végére születhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik