Belföld

Engedélyek nélkül temettek Szegeden

temetes(210x140).jpg (Array)
temetes(210x140).jpg (Array)

Nem engedi be az önkormányzati temetőkbe az egyik szegedi temetkezési vállalkozót az üzemeltető, mivel a cégről kiderült: nincs se adószáma, se szolgáltatási engedélye - értesült a Délmagyar.

 

“Minden temetkezési vállalkozót ellenőrzünk, rendelkezik-e valós szolgáltatói engedéllyel és adószámmal. Enélkül ugyanis a temetkezési törvény értelmében nem vállalhat munkát, mi pedig nem engedhetjük dolgozni a városi ravatalozókban, temetőkben. Így akadt fenn a rostán a K-Rekviem Kft” – mondta el a Délmagyarnak az ügy hátteréről a szegedi önkormányzati sírkerteket üzemeltető Szegedi Testamentum Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója. Molnár Tamás szerint 8 vállalkozással állnak kapcsolatban, ennél az egynél bukkantak problémákra.

A céginformációs adatok szerint az adóhivatal tavaly ősszel felfüggesztette, idén áprilisban törölte a K-Rekviem adószámát, a kormányhivatal pedig visszavonta szolgáltatási engedélyét.

A K-rekviem az algyői sírkertben is tartott fogadóórát, azonban egy ellenőrzésen itt is fennakadtak, így már ott sem dolgozhatnak. Az algyői sírkertet üzemeltető önkormányzati cég vezetője a portálnak elmondta: a K-Rekviem képviselője nemrégiben azzal kereste meg, hogy a napokban új céget alapít, amivel folytatná a munkát. Tájékoztatást kapott, milyen dokumentumokat kell bemutatnia ahhoz, hogy ismét dolgozhasson a temetőben.

A lap munkatársai felkeresték a K-Rekviem fióktelepét: úgy látszott, működik, egy cégemblémás autó állt előtte. Bent égett a villany, az ajtón „Rögtön jövök” táblát láttunk – számol be az oldal. Végül telefonon érték el az ügyvezetőt, aki állítólag egyéni vállalkozóként vállal bizonyos szolgáltatásokat. Miután ezt tudatta, azt nehezményezte, hogy a portál miért nem személyesen keresi meg, majd nemtetszését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán megkérdezték és káromkodva lecsapta a telefont.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik