Belföld

A Fidesz bosszújának tartja Martonfa a menekülttábort

menekultek(aa67e625-d561-4e94-9d8e-fd6f5b9daee9)(210x140).jpg (Array)
menekultek(aa67e625-d561-4e94-9d8e-fd6f5b9daee9)(210x140).jpg (Array)

A baranyai zsákfalu alpolgármestere nyílt levélben tiltakozik az ellen, hogy a helyi honvédségi lőtéren átmeneti befogadóállomás legyen. A lakók készek élőlánccal is megakadályozni a kormány terveit.

Pénteken vált hivatalossá, hogy a Baranya megyei Martonfán és a Zala megyei Sormáson épülnek új menekülttáborok.

A két faluban nem örülnek a kormány terveinek, különösen, hogy nem is egyeztettek velük. Tegnap a Baranya megyei Martonfán kisebb tüntetés is volt, ahol a lakók azt mondták, készek akár élőlánccal is megakadályozni az ideiglenes befogadó állomás létesítését – derül ki az ATV riportjából.

Martonfa alpolgármestere nyílt levelet írt a miniszterelnöknek. Ebben legalább utólagos tájékoztatást kér a tervekről ( nem túl kifinomult stílusban):  

„A terület, amelyet vélhetően kinéztek maguknak a célra, egy 66 hektáros volt honvédségi lőtér, amelyben semmilyen közmű nincs. Megjegyzem, csatornázva még a falu sincs, és összesen 220-an laknak Martonfán. Mivel még nem laktam menekülttábor mellett, ezért kérdezném, hogy ez hogyan működik? Ezek az emberek ki-be járkálnak, több ezer ember fog itt grasszálni a falu összesen 5 utcáján? Vagy buszjárat fogja őket behordani Pécsre, Pécsváradra, hogy ne unatkozzanak a várakozás (a mire várakozás?) idején?”

Tegnap az is kiderült, hogy a Jobbik támogatja a falut minden olyan eszközzel, amellyel megakadályozhatnák a menekülttábor létesítését. 

Az alpolgármester szerint bosszúból kapja a falu a tábort, mégpedig a Jobbikkal tartott kapcsolatuk miatt.

„Gondolom, hogy nem a puszta véletlen műve, hogy hirtelen itt menekülttábor épül. Két hete látogatást tett nálunk Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki a jubileumi ünnepségünk díszvendége volt. Többek között felajánlotta a segítségét a 66 hektáros volt honvédségi terület visszaszerzésére is. És most – nahát! – kiderül, hogy a legjobb hely egy menekülttábor létesítésére Martonfa, vélhetően maga az említett terület. Mint mondtam, nem hiszek a véletlenekben.

Eddig azt hittem, hogy demokratikus országban élek. Ahol elfér sok különböző vélemény, szemlélet. Most a saját bőrömön tapasztalom, hogy ha egy falu nem Fidesz szimpatizáns, sőt a legnagyobb ellenzéki erő pártelnökével mutatkozik nyilvánosan, és ez a felsőbb körök tudomására jut, akkor a kicsinyes bosszú nem marad el.”

Itt olvashatja a teljes levelet, amely alatt ez az aláírás áll:

Csémi Gabriella, közmunkás, Martonfa alpolgármestere, 4 gyerekes édesanya

Ajánlott videó

Olvasói sztorik