Belföld

A Fidesz szerint jól haladunk a teljes foglalkoztatottság felé

Közmunka (Array)
Közmunka (Array)

Eltűnőben a munkanélküliség, minden jól halad, a szocialisták megint beszélnek össze-vissza - a kormánypárt szerint.

A Fidesz kormányzásának ideje alatt folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma, a cél a teljes foglalkoztatottság – közölte a nagyobbik kormánypárt szombaton az MTI-vel. “Amíg a szocialisták kétszeresére növelték a munkanélküliek számát, segélyen tengődésre ítélték az embereket, s megszorításokkal és adóemelésekkel tönkretették a magyar családokat, addig a Fidesz-kormány 5 éve alatt folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma” – reagált a Fidesz-frakció Harangozó Gábor szocialista országgyűlési képviselő sajtótájékoztatójára.


Fotó: Neményi Márton

A Fidesz közleménye szerint Magyarország ma jó úton jár. “Európai uniós szinten a legjobban teljesítünk a munkanélküliség csökkentésében, a munkanélküliség 7 százalék alá süllyedt és már több mint 4 millió 200 ezer fölött van a foglalkoztatottak száma” – írták. Kiemelték, céljuk a teljes foglalkoztatottság, ezért a Fidesz folytatja a munkahelyteremtés politikáját és a béremelési programokat. Jövőre még több munkahely és kevesebb adó lesz – olvasható.

Harangozó Gábor szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a KSH adataiból is látszik, hogy többen hagyják el az országot, mint ahányan érkeznek. Ennek szerinte az az oka, hogy az árak elérték a nyugat-európai szintet, de a bérek csupán “balkáni színvonalon” vannak. Azt mondta, az ország így soha nem lesz versenyképes, aki tudja, elhagyja Magyarországot, amely így “lassan működésképtelen lesz”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik