Belföld

Wintermantel: Deutschból ez jön ki

wintermantel-zsolt(960x640).jpg (Array)
wintermantel-zsolt(960x640).jpg (Array)

Nem tartja fideszes belharcnak sem a szuperkórház ügyét, sem azt, hogy a Fradi miatt egymásnak estek Deutsch Tamással.

Újpest fideszes polgármestere szerint egyszerű futballszerető magyarként fogalmazta meg keserű véleményét arról, hogy az FTC kiesett a nemzetközi kupából. Mint a Magyar Nemzetnek mondja, minden szavát vállalja most is, és egyébként esze ágában sincs beleszólni a Fradi ügyeibe.

Deutsch Tamás (MTK-elnök, Fidesz EP-képviselő) stílusával nem igazán szeretne foglalkozni.

„A stílus olyan, hogy általában »kijön« az emberből. Én nem osztom ezt a stílust, nem az én világom ez a fajta beszéd, de ettől még el tudom fogadni, hogy van, aki szerint ez áll jól neki. De hogy így van-e, majd eldöntik azok, akik ezt meg akarják ítélni.”

Wintermantel álszentnek nevezi az MLSZ-t, amiért félmillióra büntette a lila-fehéreket, miután Deutsch Tamás stílusában szidták Deutsch Tamást a hétvégi bajnokin.

„Láttunk már Fradi-Újpest mérkőzést, ahol a klubelnök engedélyével raktak fel a stadion tetejére egy lila majmot, vagy igazolt játékosok lila majommal pózoltak.”

Az MLSZ szó nélkül hagyta a „mocskos lilázást” legutóbb is.

„Ez a tipikus kettős mérce, a hatalommal és az erővel való visszaélés.”

A polgármester az interjú további részében Újpest eredményei, tervezett fejlesztései mellett arról is beszél, hogy szerinte az új budapesti „szuperkórház” ügyében sincs fideszes belviszály, csak jó értelemben vett érdekérvényesítés. Ő továbbra is úgy látja, annak Újpesten kell lennie.

„Azt vallom, az újpestieknek jár mindaz, amit korábban kiharcoltak és saját erőből létrehoztak maguknak, de elvették tőlük.”

Az új szuperkórház Budának is kellene. A XII. kerületi helyszín támogatói közé állt Láng Zsolt, a II., és Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik