Belföld

Elképesztő stílusban válaszolgat az MTVA

MTVA székház (MTVA)
MTVA székház (MTVA)

A nyolcvanmilliárd forint közpénzen működő médiaóriás beszólt a működéséről érdeklődő indexesnek.

Az Index arról írt szerdán, hogy annyi gyakornokot vett fel az állami tévé híradója, hogy nem férnek el rendesen, ezért a folyosóra kitett asztalokon tanítják be a friss dolgozókat. A portál forrásai szerint a gyakornokokat „ideológiai nevelésben is részesítik”, az újonnan felvettek némán nézik, hogy átírják az anyagaikat „megfelelő hangulatúra”. A portál az MTVA Kommunikációs Igazgatóságához fordult, hogy kiderítse, van-e igazságtartalma az értesülésnek.

A válasz meglepő: az MTVA sajtóosztálya – szokása szerint a küldő nevével el nem látott – válaszlevelében ezt írta:

„Forrása félretájékoztatta Önt. Kérdéseinek tartalmai valótlanok. Mindegyik kérdésére a válaszunk: Nem!

Tisztelettel, viszont annál nagyobb érdeklődéssel teszünk föl mi is Önnek kérdéseket:

Igaz-e az, hogy az Index szerkesztőségében részlegeket kíván megszüntetni a tulajdonos?

Igaz-e, hogy ezzel egy időben az Index tulajdonosa – ahogy forrásunk fogalmazott – frissítés kíván végrehajtani az Index munkavállalói között, ami azt jelenti, hogy régebbi újságírókat kíván elbocsátani és újakat felvenni?

Érintheti Önt ez az úgynevezett „frissítés”?

Amennyiben Önnek nem áll módjában válaszolni vagy nincs információja a feltett kérdésekkel kapcsolatban, úgy kérjük továbbítsa a megfelelő területnek levelünket, ezzel is segítve munkánkat.”

Válaszolni azonban az indexes kollégának sem állt módjában, mert sem az nem derül ki, hogy ki tette fel a kérdést, sem az, hogy milyen médiafelület számára, és az sem világos, miért egy újságírótól kérdeznek ilyet, ha az impresszumban minden illetékes személy elérhetősége szerepel.

Az MTVA egyébként éves szinten 80 milliárd forintnyi közpénzből gazdálkodik, működéséről köteles tájékoztatást adni az adófizetőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik