Belföld

“Visszasírjuk még Vida Ildikót”

nav(2)(2)(960x640).jpg (Array)
nav(2)(2)(960x640).jpg (Array)

A rendszerszintű korrupció felszámolásán dolgozó volt LMP-képviselőt nem nyugtatta meg a NAV elnökének távozása.

Vágó Gábor blogján arról ír, hogy Vida Ildikó időzített távozásánál immár sokkal nagyobb botránynak tartja a NAV-nál belengetett változások hírét.

„Ha a pártpolitika közvetlenül maga alá gyűri az adóhatóságot, a gazdasági gyarmatosítás még fokozottabb tempóra kapcsolhat. (…) Az elnök távozása után egyre több olyan információ jön ki a narancsuralmi rendszer politikai boszorkánykonyhájából, hogy az adóhatóságot szorosabb politikai irányítás alá veszi majd a Lázár vezette Miniszterelnökség.”

Vágó Gábor ezt követően hosszan ír arról, milyen veszélyeket jelentene szerinte Tállai András kinevezése.

„Az adóhatóság szorosabb politikai irányítása azért veszélyes, mert a legfontosabb gazdasági szabályozó eszköz kerül a pártpolitika kezébe. (…) A Fidesznek az elmúlt években történt gazdasági gyarmatosítása a trafikokkal, földekkel, kaszinókkal, építkezésekkel, világítástechnikával, … , arra enged következtetni, hogy egyre kevésbé visszafogottak, ha a saját gazdasági hátországuk érdekéről van szó. Az adóhatóságnak az adófizetőket kell szolgálnia és nem politikusok által hizlalt oligarchacsoportokat. Vida a volt főnökének, Simicskának, valamennyivel kiegyensúlyozottabb működési módjában irányította a NAV-ot, és tudjuk, hogy ez is mivel járt. Mi lesz most, amikor a stadionpáholyokban verbuválódott oligarchák fognak kopogni Tállai elnök úr ajtaján?”

Vágó Gábornak ezért az a félelme, hogy „vissza fogjuk még sírni Vida Ildikót”. A kijelentés főleg annak tükrében meglepő, hogy az LMP volt képviselője tavaly ősszel még arról beszélt, hogy ha a kormány kitart Vida Ildikó mellett, kitartanak majd a tüntetések is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik