Belföld

Orbán kérdőre vonta L. Simont a barackmag miatt

Az államtitkár vállalkozása „rákellenes, méregtelenítő hatásúnak” mondott sárgabarackmagot is kínál, vizsgálat indult a cég ellen.

L. Simon barackmagjairól beszámoltunk már korábban, de a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára egyszerűen letagadta saját borászatát, miután kellemetlen kérdéseket kapott az általa rákellenesként hirdetett barackmag miatt. L. Simon László azt mondta: nincs semmi köze az L. Simon Borászathoz, az a feleségéé. Ezzel szemben a borászat honlapján az ő arcképe fogadja a látogatókat, a cégjegyzékből pedig kiderül, hogy ő a többségi tulajdonos, felesége viszont már az év eleje óta benne sincs a Simon és Simon Kft-ben.

Később arról is beszámoltunk, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálatot is indított L. Simon „csodaszere” ügyében. Az Index most azt írja, az államtitkár egy mai rendezvényen, zárt körben azt mondta, elpuskázta a barackmag ügyet, és még Orbán Viktor is felhívta miatta. A lap megkereste a Miniszterelnöki Hivatalt, hogy a miniszterelnök tényleg kért-e magyarázatot, illetve, ha igen, kielégítették-e magyarázatai. Nem cáfolták az információkat, csak annyit válaszoltak, hogy az államtitkár üzleti vállalkozásairól az államtitkárt kérdezzék.

Közben megírtuk, még mindig kapható hazánkban a méregvitamin, erről bővebben itt olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik