palkovics-laszlo(960x640).jpg (Array)
Belföld

Fenntartható felsőoktatási rendszerre van szükség

Palkovics László szerint fenntartható felsőoktatási rendszerre van szükség, ehhez pedig bizonyos változtatásokat meg kell tenni.

Palkovics László az m1 esti műsorában elmondta, már korábban kiderült, hogy strukturális problémák vannak, ezért kezdték el 2013-ban az átalakítást. Hozzátette: a 2014-es felsőoktatási stratégiában is szó volt arról, hogy fenntartható rendszert kell létrehozni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szólt arról is, hogy az egyetemekkel, főiskolákkal közös munkacsoportokat hoztak létre, amelyekben a hallgatói önkormányzatok delegáltjai is jelen vannak, feladatuk, hogy a részleteket megvizsgálják. Döntés augusztusban lesz – fűzte hozzá.

Palkovics László hangsúlyozta, hogy az oktatás színvonalát szeretnék emelni, és jelezte, ha egy egyetem létszáma drasztikusan lecsökken, akkor az olyan strukturális problémát jelent, amelyet kezelni kell.

Az államtitkár korábban beszélt arról, hogy jelentős átalakításokat terveznek a felsőoktatási intézmények struktúrájában, működésében. Ismét lenne például állatorvosi egyetem, önállósodna a soproni erdőmérnöki kar, a Budapesti Corvinus Egyetem kertészeti és élelmiszeripari karai pedig a gödöllői Szent István Egyetem részeként működhetne tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik